VÆLG DEN RIGTIGE STØRRELSE TIL DIN HEST
 

Dækkener fås naturligvis i flere forskellige størrelser. Det er vigtige at vælge den rigtige størrelse. Hvis dækkenet er for lille, vil der let opstå slidmærker, især på hestens bringe- og mankestykke, og være ubehageligt for hesten. Er dækkenet derimod for stort vil det lettere glide rundt på hesten, og kan blive ødelagt når hesten ruller sig og løber rundt på folden. Et for stort dækken vil give et vedvarende træk/tryk på hestens bringe/forpart og give slidmærker.

Har du allerede haft vores dækkener før, så er det let igen, at bestille den korrekte størrelse.  Ellers vil hestens stangmål være en god retningsgiver. Er din hest f.eks. 165cm i stang vil den typisk bruge et dækken på 145 cm. En sportspony på omkring 140 cm vil ofte bruge et dækken på 125cm og en større hest på 170 cm ofte et dækken på 155cm.

 

 

Det bedste er dog at måle hesten. Så find gerne et målebånd og mål som angivet på figur,  fra mankestykkets begyndelse til hestens halerod tillæg + 10cm – så har du hestens dækkenlængde. 

Måler du for eksempel ca. 128 cm + 10 cm = 137 cm, og hesten er smal og ædel, så vil et dækken på 135cm måske være bedst. Omvendt hvis hesten er bred og muskuløs så vil et dækken på 145 cm være at foretrække.

En anden måde at få et fingerpeg om hvilken dækkenstørrelse du skal vælge er, hvis du allerede kender din pony eller hests stangmål i cm. Herunder en lille tabel der illustrer den forventede sammenhæng mellem hestens stangmål og dækkenstørrelse.

RBH SPORT HALS

Hvis din pony eller hest bruger nævnte dækkenstørrelse vil du oftest skulle vælge den angivne halsstørrelse:

Dækken hals

105 cm - S hals

115 cm - S hals

125 cm - S/M hals

135 cm - M hals

145 cm - L hals

155 cm L/XL hals

165 cm XL hals